Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s Vranićem: Da je radio svoj posao, naša Džena bi bila živa, koga štitiš?

Porodica djevojčice Džene Gadžun koja je preminula nakon operativnog zahvata koji je urađen u stomatološkoj ordinaciji Bejtović održala je danas protest ispred Vlade Kantona Sarajevo, gdje su postavili brojna pitanja ministru zdravstva KS Harisu Vraniću.

Otac malene Džene Gadžun, Muris Gadžun uputio je pitanja ministru zdravstva Kantona Sarajevo Harisu Vraniću, piše Faktor.

– Koga štitiš Harise? Zašto nisi dostavio ljekarskoj komori inspekcijski nalaz? Zašto kriješ da je ordinacija još uvijek otvorena? Zašto na moj pisani zahtjev odgovaraš na Facebooku, zašto ne vršiš nadzor nad radom privatnih ordinacija? Da si radio svoj posao do smrti moj Džene nikada ne bi došlo. Druga djeca se ne bi operisala u stomatološkoj ordinaciji. Nemoj misliti da sam ovdje došao sat ili dva da stojim, spreman sam da te gonim i do Strazbura ako treba – poručio je otac Džene Gadžun.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić pozvao je roditelje Džene Gadžun na sastanak, ali roditelji su odbili ući na sastanak.

– Ministar treba ovdje da izađe i da odogovri na pitanje, ja kod njega neću ulaziti. Cijeli svijet treba da zna šta se radi. Za Tužilaštvo sam pripremio zahtjeve i pitanja, do kada će ovo razvlačiti i do kada će se sakrivati istina za moje dijete. Ništa nemaju direketno da mi kažu osim da još traže vremena za istragu – rekao je Muris Gadžun.

Na kraju je opet napomenuo kako ordinacija Bejtović još uvijek radi, prenosi Faktor.

– Prvo smo čuli da nije radila, da je privremeno zatvorena, ali ona i dalje radi, nije zatvorena – kazao je.

Javnosti se obratila i Amila Gadžun, majka malene Džene.

– Godinu dana se protiv njih borimo, štite ubice i doktoricu Ninu koja još uvijek radi u kantonalnoj bolnici Zenica. Svaki dan se srećemo s njom. Tužilaštvo KS još uvijek ništa nije uradilo, nadam se da će nešto uraditi. Ministar je imao priliku da se sastanek s nama i nije htio. On je odlučio da nam odgovori preko Facebooka. Ministar da je radio svoj posao naša Džena ne bi završila ovako – poručila je majka Džene Gadžun. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *