Robert Dacešin dobio diplomatski pasoš: Promotor sam svoje zemlje!

Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast", podijelio je svoje impresije Dacešin, prenose Vijesti.ba
Robert Dacesin, putopisac, pasos
Radi izvrsnu promociju BiH – Robert Dacešin, putopisac (Foto: Facebook)
Bh. travel blogger i putopisac, Robert Dacešin, dobio je diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine.

Ovaj Banjalučanin je diplomatski pasoš dobio odlukom ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, nakon što su iz njegovog Kabineta procijenili da Dacešin radi izvanrednu i nesebičnu promociju naše zemlje u svim svjetskim državama koje posjećuje.

Dacešin se diplomatskim pasošem pohvalio na društvenim mrežama. 

OBJAVA NA PLATFORMI X

“Ček, šta? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize, a imam ogromnu želju da tamo putujem. Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast”, podijelio je svoje impresije Dacešin, prenose Vijesti.ba.

Konakoviću se zahvalio na odluci i na tome što je učinio da se osjeća ponosnim i da sa još većom željom priča, snima i stvara nadaleko o našoj zemlji.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *