Rijeke Tinja i Spreča se izlile iz korita, vatrogasci na leđima spašavaju ljude (Video)

0
447

Rijeka Tinja izlila se iz svog korita i uzrokovala prekid saobraćaja na putnom pravcu Srnice Donje – Špionica. Vozila se preusmjeravaju na put Srnice Donje-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku.

Na magistralnom putu M18 Tuzla – Sarajevo u mjestu Đurđevik u 11:40 sati potpuno je obustavljen saobraćaj zbog izlijevanja Gostelje.

Od jutros je saobraćaj na ovoj dionici bio otežan.

Klizanje tla registrovano je na području Općine Sapna

Nivo rijeke Spreče na mjernom mjestu Kranovac u 07:00 sati iznosio je 320,20 cm (300 cm je vodostaj kada se proglašavaju redovne mjere od poplava). Rijeka spreča se izlila iz svoga korita na dijelu od Miričine do Stjepan Polja i poplavila oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Klizanje tla registrovano je na području Općine Sapna odnosno u naselju Kraljevići gdje je reaktivirano klizište koje ugrožava jedan stambeni objekat.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje za dijelove Bosne i Hercegovine zbog nadolazećih vremenskih prilika.

Rijeka spreča poplavila je oko 20 hektara poljoprivrednog

Upozorenje je izdato zbog obilnih padavina, a odnosi se na sjeveroistočna područja i dio centralne Bosne (Tuzla i Zenica). Očekuju se jače i obilnije padavine od 30-60 mm/24h, lokalno do 80 mm/24h

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here