Ribari spasili delfina (Video)

0
122

Iako delfini nijesu omiljeni ribarima, posada hrvatskog ribarskog broda Širan odlučila je sa spasi jednog koji je došao “na ručak” u njihovu mrežu.

Naime, dobri delfin zapleo se u mrežu u blizini riječke obale, pa su kapetan Širana, Marko Rutar te vlasnik obrta u čijoj floti je spomenuti ribarski brod Marijan Jakopović skočili u more i pomogli mu da se spasi iz ‘zamke’ u koju su ga “namamile” ribice, piše Morski.

Premda je delfin ribarima konkurencija, jer i on se, među ostalim, hrani malom ribom, pokazali su hrvatski ribari da nisu samo lovci, nekad su i spasioci.

Dobri delfin vjerovatno je najpoznatija vrsta delfina, a znajući da prekomjerni izlov ribe i uništavanje staništa neizbježno vode do smanjenja njihove brojnosti, ovaj gest ekipe sa Širana, tim je veća!

Inače, dobri delfin (lat. Tursiops truncatus) vrsta je delfina koja živi i u Jadranu. Ubrajaju se u najpoznatije i najomiljenije morske sisavce, a dobri delfin je vjerovatno najbolje poznata i jedna od najrasprostranjenijih vrsta u grupi delfina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here