Retrovizor/Sramotno: Nadvožnjak do Panonskih jezera “pojeo” 1.700 prosječnih penzija!

10
1869

O čemu smo nekad pisali, a izazvalo je veliko zanimanje javnosti…

Nakon što smo nedavno objavili da će nadvožnjak koji spaja Gradski park sa Panonskim jezerima, koštati 538.000 maraka, dobili smo “demanti” zbog kojeg dugujemo “izvinjenje” Gradskoj upravi Tuzle.

Naime, nakon što je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izjavio da će “genijalni projekt” koštati 280.000 KM, došli smo do podataka da je riječ o jednom projektu razdvojenom na tri dijela, te da će ukupna cijena ove predizborne ujdurme gradskog poglavara i njegovih skutonoša, poreske obveznike Tuzle koštati 538.000 maraka. No, ni to nije tačna cijena. Javio nam se dobar poznavatelj prilika u Gradskoj uprave koji nam je dostavio kompletnu tendersku dokumentaciju za “nadvožnjak” i koji je, želeći ostati anoniman, zbog moguće osvete šefa gradske administracije, naveo:

-Radi se o jednom projektu koji je, da bi se visina ulaganja sakrila od javnosti, razdvojen na tri tendera, o čemu ste nedavno objavili vijest. Međutim, zanemarili ste činjenicu da su tenderi raspisani bez PDV-a, što znači da je ukupna cijena ulaganja povećana za 17 posto i da ovaj projekt košta ukupno 622.000 maraka – naveo nam je naš izvor.

I zaista, prilikom uvida u osnovnu tendersku dokumentaciju, previdjeli smo da su cijene bez PDV-a, zbog čega se izvinjavamo javnosti, a “posebno” gradskoj administraciji, jer smo “minimizirali njihova ulaganja narodnih para”. Ako je i od Imamovića i Gradske uprave, puno je.

No, zašto šuti Gradsko vijede? Ovaj projekt koji su građani već nazvali “most rugoba”, “pojest” će ni manje ni više nego 1.700 prosječnih penzija u Federaciji BiH (prosječna je 366,00 KM) ili blizu 2.000 najnižih, recimo invalidskih (oko 320 KM). Pa to je zaista sramotno!

Za očekivati je da će neki novi ljudi u Gradskom vijeću i slijedeći gradonačelnik dobrano pretresti knjige troškova aktuelne vlasti, te da će o tome obavijestiti uspavane kantonalne tužioce. (tl, as – Tuzla LIVE, augusta 2016. godine)

10 Komentari

  1. Građani Tuzle bi dobro prošli kad bi Jasmin i Asja ljubovali na ovom mostu. Oni inače tri, četiri puta godišnje idu u Beč gdje provode bahanalije o trošku budžeta, s tim da povedu i Svjetlanu koja drži svijeću. Poslije oktobra kad se svedu računi na ovakva putovanja su potrošili puno više od vrijednosti ovog mosta, a sve o trošku penzionera i ostalih građana kojih im su puna usta.

  2. Asja jako skupa za odrzavat'…..Čak joj se morala i služba napravit’ kako bi bila u pravom smislu riječi VELIKA ŠEFICA. Brrrrrrr, pa bolan mi smo svi coravi od očiju.. Grad privatizirao Jasmin i njegovi odani kadrovi.

  3. Most je pukao još pod oplatom. Pogledajte. Niko nije htio potpisati završne radove, pa je upisan kao experimentalni objekat. Otidjite vidite desnu stranu, gledano od centra.

  4. Prof.dr. Nermina Salkica (gastroenterolog) za budućeg g-nacelnika Tuzle. Siguran sam da bi nadmoćno pobijedio bilo kojeg kandidata iz bilo koje stranke. Dosta te vala Jasmine…

    • Varaš se M.M. Vi iz SDBiH se jučer pojavili i mislite da ste svu pamet popili. U dosad je bilo doktora na listama, ali slabo su prošli. Doktori ne pale na izborima, valja imati muda pa se “pošaketat” s Jaskom, treba mu u lice reći da je lopov i kriminalac, a Salkić nije taj

  5. Ma kakav SDBIH Nerko..Potpuno apolitican sam . Pa zar neko mora imati “muda” i da se “posaketa ” ,da bi tog lopova pobijedio. Pa pogledaj malo bolje on je sav izbezumljen, pročitaj njegovo saopstenje od jučer. Strašno. On bi čini mi se i rat izazvao samo da ostane g-nacelnik.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here