Retrovizor/Čičkov intervju RTV Slonu aktuelniji nego na dan objave (Video)

1
2047

Tuzlanski intelektualac i u slobodno vrijeme kolumnista portala Tuzla LIVE, Derviš Čičko, gostovao je 12. februara u emisiji “Sredinom srijede” RTV Slon i tom prilikom razgolitio je gradsku vlast, odnosno, Gradsku upravu, gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Čičko je naglasio da govori isključivo u svoje ime, kao jedan obični građanin, i kao takav je  izrekao niz kritika na račun gradonačelnika Tuzle, njegovih saradnika i Gradskog vijeća.

Između ostalog je rekao da je Gradsko vijeće nadređeno gradskoj upravi, ali da su se stvari okrenule naopako, pa se na sjednicama GV može lako zaključiti da se vijećnici ponašaju kao da im je Gradska uprava nadređena, a da oni ništa ne pitaju i samo aminuju prijedloge koje im serviraju gradonačelnik i drugi iz Gradske uprave.

– Ljudi iz Gradske uprave i Gradskog vijeća su u najmu kod građana, mi smo ih postavili tamo da u naše ime rade, ali se tako ne ponašaju – rekao je, između ostalog, Čičko naglasivši da građane niko ništa ne pita, čak i kada je riječ o njihovim kapitalnim i egzistencijalnim problemima.

U međuvremenu, dogodilo se da je u Kantonalnom tužilaštvu otvoren spis “Jasmin Imamović” ili “prvo Panonsko jezero”, da je Imamović pozvan na saslušanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo protivzakonitog posredovanja.

Kako se može čuti u kuloarima, istraga o ovom slučaju mogla bi biti proširena i na druge zloupotrebe položaja i ovlasti, pa se događaj prati s posebnom pažnjom.

Nakon svega, čini se da je intervju Derviša Čička RTV Slonu aktuelniji danas nego što je bio na dan objave, jer upravo govori o otuđenju gradske vlasti od građana, o mutnim radnjama o kojima obični svijet nema pojma, o tretiranju gradskog budžeta “Alajbegovom slamom”, te o tome da se gradski “poglavar” ponašao kao gazda Grada i nadređen Gradskom vijeću, koje je, s druge strane, ničim izazvano, prihvatilo ulogu poslušnog, a ne najvišeg organa lokalne vlasti.

Uostalom, pogledajte cijelu emisiju “Sredinom sedmice” koja je na RTV Slon emitovana 12. februara ove godine.

1 komentar

  1. Očito pravosuđe se budi. Pravosnažnom presudom Općinskinski sud u Tuzli je SEADA MUJANOVIĆA , bivšeg 10 godišnjeg ministra za obnovu, razvoj, (povratak) i poduzetništvo TK-a osudio na 4 mjeseca zatvora, uslovno na 2 godine , i zabranom obavljanja rukovodnih funkcija 2 godine, ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA I OVLAŠTENJA jer je svojo službenici REMZI ŠRNDIĆ omogućio upotrebu službenog automobila za privatne svrhe, za 36 odlazaka u Vozuću. Ovo je prošlo nezapaženo.
    Doduše optužnica nije podignuta za druge privatne svrhe i zloupotrebe, ali ipak se nešto kreće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here