Reprezentativke BiH u karateu: Ema i Ena Selman (18) pretučene u svom stanu

0
579

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, sestre Ema i Ena Selman (18) pretučene su u svom stanu u Ključu, a ovaj nemili događaj potresao je cijelu BiH.

Ema je sve pojasnila na svom Facebooku profilu na kojem je priložila i nimalo ugodne fotografije povreda koje je zadobila.

“Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti”, poručila je Ema.

Na ovo šutati i stajati po strani nećemo, neke su od reakcija javnosti.

“Ovo ne smije biti društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju i tolerišu. Pozivam hitno nadležne da reaguju, sankcionišu odgovorne i javnost upoznaju o rezultatima. Sutra ćemo uputiti i zvanični zahtjev za reakciju nadležnih i glasno ponoviti- Stop nasilju nad ženama”, navodi se.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here