Otvorene renovirane prostorije u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Za 64 štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja, ovakvi projekti donose i osjećaj da nisu zaboravljeni

0
233
Renovirane prostorije Dom za djecu bez roditelja

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa firmom Menprom i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pokrenula je inicijativu pod nazivom „Za moje sretnije djetinjstvo“ s ciljem prikupljanja 50.000,00 KM za obnovu prostorija u kojem boravi 13 štićenica Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. U akciji prikupljanja novca za renoviranje prostorija, učestovovalo je 200 donatora. Obnovljen je dnevni boravak sa šest prostorija u kojim borave štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

– I ono što nas posebno raduje je što smo imali više donatora pojedinaca, odnosno fizičkih lica. Naravno to ne umanjuje značaj donacija korporacija i preduzeća – naglašava Tarik Baraković, koordinator Programa filantropije Fondacije tuzlanske zajednice.

Za 64 štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja, ovakvi projekti donose i osjećaj da nisu zaboravljeni, te da o njima neko brine, pište RTVTK.

– Pored toga što se djece lijepo osjećaju, kao i svi mi u lijepom, ima tu i jedan psihološki momenat. Dijete koje je izuzeto iz porodice i koje dolazi u Dom, puno mu znači ona prvi kontakt, dakle ona soba u koju on ulazi. krevet u kojem će spavati može mu olakšati boravak u Domu – kaže Amir Muharemović, v.d. direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla .

Iz Fondacije tuzlanske zajednice podsjećaju da se tekuća sedmica obilježava kao Evropska sedmica filantropije, a kampanja je prilika da se razgovara o filantropiji, kao načinu ulaganja za bolju budućnost, za razvoj društva i to na udružen, sistematičan i transparentan način.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here