Rendulić: Kad pogriješite ste neznalica, a kad pogodite heroj ste i genijalac!

Krunoslav Rendulić majstorskim izmjenama napravio je preokret na terenu i odveo Zrinjski do pobjede nad AZ-om od 4:3, u 1. kolu grupne faze Konferencijske lige.

Krunoslav rendulic, trener Zrinjskog (Foto: Klub, FB)

U drugom susretu grupe E ove lige varšavsla Legija pobijedila je Aston Villu 3:2, pa tako Zrinjski i Legija neočekivano vode na tabeli grupe.

Nakon utakmice je dao zanimljiv komentar za Arenu Sport.

“Kad pogriješite onda ste neznalica, a kad pogodite onda ste heroj i genijalac. Takav je trenerski posao. Treba reći da su igrači heroji. Treba se vratiti s 0:3 na 4:3 i to ne protiv neke seoske ekipe… Znao sam kakvi su momci. Da su karakterni, da ne odustaju… Nagradilo nas je to s četiri gola u drugom poluvremenu”, rekao je Rendulić.

Imao je Zrinjski sreće kod rezultata 1:3 kad je AZ pogodio stativu. Zanimljivo je da je “prozvao” Upravu kluba da mora dati trostruke premije igračima.

“Iz slične situacije smo izgubili protiv LASK-a. Umjesto da odemo na 2:0, iz krivog pasa smo otišli na 1:1 i iz tog pasa smo ispali. Ovi igrači nisu zaslužili premiju nego trostruku premiju. Sada je sve na Upravi, očekujem da će zavući ruku duboko u džep i stimulirati ove momke jer su zaslužili”, kazao je Rendulić.

Najavio je i duel sa Željom u nedjelju u 8. kolu Premijer lige BiH.

“U nedjelju nas čeka zahtjevna utakmica protiv Želje. Neče biti nimalo laka, manje s aspekta fizičke, koliko s psihičke potrošnje. Moramo se regenerirati i dati sve od sebe.”

Imao je zanimljiv odgovor na pitanje zašto je dobio žuti karton

“Valjda jer ja jedini nisam slavio gol. Jedini ja nisam bio na toj gomili na tribini”, uz smijeh je poručio Rendulić.

TABELA GRUPE E
1. Zrinjski       1  1 0 0  4:3  3
2. Legia          1  1 0 0  3:2  3
3. Aston Villa   1  0 0 1  2:3  0
4. AZ Alkmaar 1  0 0 1  3:4  0

U 2. kolu grupe E Konferencijske lige (5. oktobra) sastaju se:

Aston Villa – Zrinjski
AZ Alkmaar – Legia. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *