Rekonstruirana zgrada DTV “Partizana” u Kreki bit će otvorena uoči izbora (Foto/Video)

Odbrojavaju se dani, da ne kažemo sati, do otvaranja rekonstruirane zgrade DTV “Partizana” u Kreki.

Nakon završetka građevinskih radova, koje je obavila firma “Rasimgradnja” iz Gradačca sa svojim kooperantima, sada je došlo na red uređenje okoline.

Danas smo na gradilištu zatekli tri radnika firme “Sarajlić” iz Srebrenika, koji su radili na postavljanju aluminijumske ograde na ulazima u objekat. Ne treba im mnogo vremena da urade svoj dio posla.

Slijedi uređenje okoline, pa smo uočili betonske elemente koje treba postaviti tuzlanska firma “Cestotehnik”. Također smo zapazili da je pokošeno svo rastinje na betonskim tribinama, na koje će, kako nam je rečeno, biti postavljena sjedišta.

Iako je najavljeno da bi svečano puštanje objekta trebalo biti obavljeno 11. ili 12. novembra, dakle, uoči izbora, jasno je da ne smije biti probijanja rokova, s obzirom da ovaj objekat aktuelna vlast vidi kao dobru priliku za animiranje glasača u ovom dijelu Tuzle.

U objektu će biti prostorije za rad MZ Kreka, te za Udruženje građana “Kreka”, koje je nizom aktivnosti i animiralo gradske vlasti da poslije 25 godina obnove objekat i daju ga građanima na upotrebu.

U zgradi će biti i ambulanta, te sala za izložbe, razne promocije, manje priredbe i slično.

Kad spominjemo izložbe, da kažemo da Muzej istočne Bosne već priprema izložbu fotografija Kreke i Krečana, što će biti prvi kulturni događaj organizovan u novoj zgradi. (mp – Foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *