Redžović ismijava Pukija: Ovdje treba SIPA da se uključi (Video)

Na bokserskom spektaklu u njemačkom Baden-Württembergu, Iron Puki je na samom početku treće runde tehničkim nokautom savladao višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Nakon ove borbe naš evropski prvak ima skor od 23 pobjede i samo jedan poraza u karijeri. Čak 22 meča pobijedio je nokautom.

Puki je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA.

VEZANI ČLANCI: Iron Puki nokautirao francuza

Međutim Pukijev uspjeh ismijava poznati sarajevski bokser Adnan Redžović koji je objavio video snimak u kojem ismijava Puhala.

“Da li je ovo moguće, FaceTv Sarajevo? Ovdje treba Sipa i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan (Mijajlović – komentator) i selektor Guska (Hamid, sukomentator – op.red.) su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu. Džemal Bošnjak, Elvir Šendro i Damir Beljo. Šta vi kažete, jel vas strah? “, napisao je na svom Facebook profilu Redžović.

Treba reći i da je običnom gledaocu bilo smiješno kako se u prve dvije runde oba boksera skoro trude ko će koga više promašiti ili, bolje rečeno, manje udariti. Zato i sumnje da je meč bio tek jedan u nizu dogovorenih kako bi se inkasirao meč više i popravila statistika.

Hoće li Puhalo doći u poriliku da se bori za naslov najboljeg, ostaje da se vidi. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *