Reakcije na odluku Pejke Medić: “Sve je počelo od sadržaja o Srebrenici koji joj nisu po volji”

Protiv odluke Pejke Medić, direktorice BH Radija 1, da ukine Dramski i dokumentarni program, osim akademika Dževada Karahasana koji je ovaj čin proglasio barbarizmom, pobunili su se reditelji Dino Mustafić i Srđan Vuletić, profesor Vahidin Preljević, i kolumnista i novinar Dragan Bursać.

– Urednik dokumentarno-igranog programa Radija BiH Miralem Ovčina trpi višemjesečni mobing direktorice Pejke Medić. Od prije sedam dana suspendirala je redakciju i emitira se muzika. A, sve je počelo od dokumentarnih sadržaja ove redakcije o Srebrenici koji joj nisu po volji – napisao je Mustafić na svom Twitter nalogu.

Vuletić je upitao šta ovakva odluka znači, ko ima to pravo da je sprovede u djelo i po kojem osnovu?

-Ali, mene mori druga vijest koja nikako da se probije do vijesti – a to je da je neko, ne znam koje tijelo na BHRT donijelo odluku da se ugase dokumentarni i dramski program Radija BH. Šta to znači? Ko ima to pravo? Po kom osnovu? Pa na kraju krajeva red je i da se kaže – zašto? Da li to znači da će sutra ugasiti i dokumentarnu tv redakciju ili cijeli BHT jer se nekome ne sviđa neki prilog? Da li je to istina, i ako jesto zašto se krije ispod tepiha od javnosti? (Faktor)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *