Reagovanja: Kome smetaju JZU “Gradske apoteke” Tuzla i Edim Kadić? (Foto)

Nakon izbornog debakla vladajuće većine u Gradskom vijeću Tuzla koja će to nerado priznati i nekoliko hiljada osvojenih glasova manje u odnosu na prošle lokalne izbore, i pored svih izbornih prevara sa pomno proračunatim neutralisanjem svih političkih neistomišljenika i ljudi koji svoj karakter ne prodaju i ne bacaju pod noge, nekolicini lokalnih kauboja, danas su na red u osvetničkom pohodu gradskog moćnika i njemu bliskih stranačkih moćnika, potpomognutih “nasukanim” bivšim vijećnikom, došle na red ponovno Gradske apoteke Tuzla i Edim Kadić.

Nakon nešto više od tri godine politički režiranje predistrage, koju, iako nisam odgovorno lice u firmi, vodite protiv mene za izmišljene tenderske nabavke, koje ne radi niti jedna javna apoteka u BiH, jer zakonom nije obavezana da radi, jer građani ne mogu čekati 4 ili 5 mjeseci da im se tenderski nabave lijekovi koji im možda život znače već danas, jer JZU “Gradske apoteke” Tuzla nisu na budžetu i svoju platu zarađuju na tržištu, boreći se sa privatnom konkurencijom, danas je uslijedio pretres službenih prostorija JZU” Gradske apoteke” Tuzla, mog privatnog stana i automobila.

Zašto i kome smeta Edim Kadić?

Zato što sam čovjek koji vjerovatno puno toga zna o vašem kriminalu, gospodo, koji zarad fer političke kampanje nisam htio iznositi.
Zato što nemam oraha u džepu i koliko god nisko da udarate, samo ću vam se nasmijati u lice.
Zato što sam u prethodnom vijećničkom mandatu postavljao vama škakljiva vijećnička pitanja i dirnuo gdje vi mislite da se ne smije dirati, u punjenje nečijih džepovama lažima, prevarama i manipulacijama, novcem građana.

Kome i zašto smetaja JZU”Gradske apoteke” Tuzla?

Zato što je u prethodnom periodu isplaćeno 800 hiljada KM po osnovu tužbi radnika koje je stvorio bivši menadžment ustanove.
Zato što je u prethodnom periodu otvoreno pet novih apoteka od kojih su tri bile od ranije bile zatvorene nesavjesnim radom bivše uprave ili svjesnim zatvaranjem, zbog blizine privatne apoteke tuzlanskog političkog moćnika.
Zato što su u prethodnom periodu renovirane i adaptirane sve apoteke koje su bile dovedene u najmanju ruku na nivo konjušnice.
Zato što su u prethodnom periodu zaposleni novi radnici što je ujedno i jedino vrijeme kada su vam apoteke bile jedino bitne zbog zapošljavanja vama bliskih osoba iz stranačkih i vijećničkih krugova.
Zato što je proširen krug dobavljača koji sada za razliku od prethodnih godina ravnopravno učestvuju u tržišnoj utrci.
Zato što su povećane plate radnika u daleko težim uslovima rada od ranijih godina zbog velikog broja novootvorenih privatnih apoteka.
Zato što za razliku od većine javnih apoteka u TK i BiH, Gradske apoteke Tuzla nisu propale i nisu zatvorene.
Zato što su u prethodnom periodu povećani godišnji, kvartalni i akcijski rabati koji su kod prethodne uprave bili minimalni ili ih nije ni bilo nikako, ali vas naravno to ne zanima.
Zato što JZU “Gradske apoteke” Tuzla ne finansiraju vaše “privatne” sportske klubove i vaše političke kampanje, plaćena gostovanja u emisijama i slično.

Svjestan sam da sam vam pokvario plan i dogovor prodaje JZU “Gradske apoteke” Tuzla koju ste doveli na rub propasti i pripremili za prodaju u bescjenje i da zbog toga, protiv mene vodite predistragu tri godine, iako nisam odgovorno lice i direktor “vaše” ustanove, koju ste u predizbornoj kampanji hvalili na sva usta.

Šaljete mi MUP četiri puta u jeku predizborne kampanje, istražujete i pretresate obrte članova moje porodice, udarate na moju čast i poštenje, izuzimate privatni mobitel jedino meni od cijele cijele uprave u JZU “Gradske apoteke” Tuzla i mnogo toga drugog.

Za vas je, možda, nepojmljivo, ali ima naš još časnih i poštenih, a o vašoj časti, karakteru i poštenju ćemo u narednim danima, mjesecima i godinama, jer izvor vaših laži, manipulacija i svega nečasnog je, zaista, nepresušan. (Edim Kadić, pomoćnik direktora za komercijalne poslove u JZU” Gradske apoteke” Tuzla)

Podijeli

4 0 komentara

  1. Burazeru zahvali ti Bogu pa vlasnica privatne apoteke nije Asja redjic bio bi ti ti vec u zatvori

  2. Dajte, molim Vas, da li ima neko objasnjenje zasto je za cijeli grad Tuzla, koja ima preko 120 hiljada zitelja, dostupna samo jedna telefonska linija higijensko-epidemioloske službe? Ako vec nisu mogli osnovati Covid ambulante, zasto samo jedna linija koja je uvijek zauzeta?

  3. Kod nad kad god nekome inspekcija udje, to je politicki montirano ili sta vec.
    Ako radis sve po propisima, sta te ima biti strah ?

    Cuj molim te lijepo “kome smetaju”.

  4. Exluzivnooooooo…..U Domu Penzionera u Tuzli,ima jako puno osoba pozivnih na Covid 19,kako uposlenika tako i korisnika. Direktor Bakalovic Mirsad i njegova draga Zinaida Halilovic-Razic to kriju od javnosti. Svim uposlenicima je strogo naredjeno da nikome o tome ne govore.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *