Razvedravanje od jutarnjih sati

0
122
U Tuzli je u posljednja 24 sata evidentirano dvoje novozaraženih (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u većem dijelu Bosne oblačno. Izvedrilo se na krajnjem sjeverozapadu. U većem dijelu Hercegovine je sunčano. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan-sedlo 7; Sarajevo i Tuzla 10; Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Jajce 11; Banja Luka, Livno, Prijedor i Sanski Most 12; Doboj i Zenica 13; Bihać i Drvar 14; Trebinje 15; Široki Brijeg i Stolac 16; Mostar 19°C.

Danas u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti od jutarnjih sati sa sjeverozapada prema istoku u poslijepodnevnim satima. Dio prijepodneva lokalno malo kiše može pasti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine danas pretežno sunčano. Oblačno na sjeveru Hercegovine prije podne, poslije će se izvedriti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C.

Mada će vremenske prilike biti nestabilnije, opšta slika će se ipak djelimično poboljšati, intenzivnije u drugom dijelu dana. Tokom prijepodneva, povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen i uz umjereno sjeverno strujanje biće ugodnije većim dijelom dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here