Razriješen direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin

Vlada Crne Gore smijenila je direktora Uprave policije Zorana Brđanina, nakon što je odbio da podnese ostavku, pošto je prošle srijede uhapšen njegov pomoćnik Dejan Knežević.

Crnogorski premijer Dritan Abazović je na sjednici Vlade kazao da ne dovodi u pitanje profesionalne kapacitete Brđanina, sa kojim, kako je naveo, ima odličnu komunikaciju na svim mogućim poljima, prenose Vijesti.ba.

“Ne svaljujem krivicu, niti mislim da je Brđanin za nešto posebno kriv, osim funkcionalno, da je zbog dužine svog boravka unutar Uprave policije i obavljanja raznih zadataka, morao da ima informaciju više od svih članova Vlade, računajući i premijera”, naveo je Abazović.

Abazović je rekao da Brđaninu ništa drugo ne stavlja na teret.

Podsjetimo, pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević uhapšen je prošle srijede zbog sumnje da je sarađivao s mafijom. Ova istraga je rezultat dokumenata koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol, u kojima se, na osnovu “skaj” komunikacija pripadnika kriminalnih grupa, kao jedan od kontakata u policiji spominje i Knežević.

Na saslušanju pred specijalnim tužiocem Knežević je kategorično negirao bilo kakvu vezu sa mafijom.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *