Rasvjetljeno razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe u Živinicama

0
464
policija rasvjetljeno razbojnistvo radnik benzinska pumpa zivinice
Uhapšeni osumnjičeni za pljačku benzinske pumpe u Živinicama

U utorak 30. novembra oko 01,25 sati PS Živinice je zaprimila prijavu da je, od strane dva NN lica (uz prijetnju pištoljem i nožem), izvršeno krivično djelo Razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe u Živinicama, kojom prilikom je otuđena određena količina novca, a nakon čega su se NN lica udaljila sa mjesta događaja.

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici OKP PU Živinice su, operativnim radom na terenu, došli do saznanja o mogućim počiniocma navedenog krivičnog djela, a riječ je o I.A., rođen 1999. godine i E.S., rođen 1996. godine, oba iz Živinica, kao i da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti sedamnaestogodišnjak, takođe iz Živinica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a imenovani su pronađeni, lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Tokom rada na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela pronađen je otuđeni novac, te startni pištolj i nož.

Istog dana, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz izvještaj, na nadležnost i dalje postupanje predati su I.A. i E.S., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Takođe, policijski službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju, a po okončanju protiv sedamnaestogodišnjaka nadležnom Tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here