Raport sa gradilišta: “Partizan” u Kreki došao do pod krov! (Foto)

0
479

Upravo onako kako su nam graditelji rekli tokom posljednje posjete, prije petnaestak dana, realizovano je!

Zgrada “Partizan” u Kreki polako poprima obrise objekta kakav je bio nekada, a tokom današnje posjete ekipe portala TuzlaLIVE, vidjelo se da su u toku radovi na postavljanju konstrukcije krova.

– Početkom iduće sedmice počet će pokrivanje, a zatim su na redu unutrašnji radovi, postavljanje svih instalacija i drugo – za naš portal izjavio je Mirsad Subašić iz tuzlanske građevinske kompanije “Subašić”.

Mirsad je brat Samira Subašića, vlasnika kompanije, i u trenutku naše posjete donio je radnicima osvježenje, sokove, vodu… Po vrelini, to im je itekako potrebno.

Rekao je i to da za dobre radnike uvijek ima posla u ovoj kompaniji, poznatoj i po nizu humanitarnih akcija, o čemu ćemo drugom prilikom.

Gradilište “Partizana” danas je posjetio i predsjednik UG “Kreka”, Zoran Petrović, koji je bio prvi, osim naravno radnika, koji je kročio u u skoro sve prostorije budućeg “Partizana”.

– Zaista vrijedno rade, što nije nimalo lako, jer je izuzetno topao dan. U svim prostorijama su postavljene instalacije, a kao što su mi rekli, jučer su svi otvori zatvoreni prozorima. Unutra su na nekim mjestima postavljena i vrata – rekao je Petrović, koji se ljestvama popeo i na tavanski dio zgrade kako bi “in vivo” pogledao sve što su majstori do sada uradili.

Sve za sada ide prema planu gradnje, a nakon što objekat, u koji se ukupno investira oko 450.000 KM, bude završen, radnici “Cestotehnika” obavit će posljednji, svoj dio posla – uređenje okoline.

Krečani će za koji mjesec ponovo dobiti svoj “Partizan”, ne kao Društvo za tjelesno vaspitanje, kako se zvalo do  pred rat, nego kao društveni dom, sa više različitih sadžaja.

Živnut će ponovo Kreka! (MP – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here