Radončić: Zatvorite Sarajevski aerodrom i to odmah

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, odgovorio je na upit više medija o tome treba li zatvoriti Međunarodni aerodrom Sarajevo za putnike.

“Treba i to odmah. Vlasnik Javnog Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada FBIH, a također ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi zaista efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacinom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH. Vijeće ministara BiH, po proceduri, može potom u roku odmah, na Prijedlog Koordinacionog tijela BiH, donijeti takvu mjeru”, napisao je Radončić na svom Instagram profilu.

On je dodao da lično mislim da to treba uraditi što prije, jer se sada dešavaju zloupotrebe od strane lica i aviokompanija iz pojedinih zemalja, a Aerodrom ostaviti slobodnim samo za transport roba.

“Ukoliko dobijemo zahtjev, učinit cu sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara. Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara će se, inače, zabraniti ulazak svim stranim državljanima u BiH (sa izuzetkom vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO itd), čime će se ovaj problem svakako riješiti”; naglasio je Radončić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *