Radončić kategoričan: SBB ne zanima ulazak u Vladu Federacije BiH

0
463

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, prokomentarisao je najave da bi njegova stranka sa SDP-om i HDZ-om mogla formirati vlast u Federaciji BiH.

Radončić je na svom Instagram profilu istakao da njegovu stranku ne zanima ulazak u Vladu FBiH.

“Ovih dana, ničim izazvani sa naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti sa afere “Respiratori”), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu sa HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH. Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo”, napisao je Radončić.

On je dodao da SBB neće biti dio te nerealne i propagandističke priče.

“Već smo napustili državni nivo vlasti i SDA-u smo uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH. Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou. Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u.
Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA sa DF-om i Bijedićevim i drugim “preletačima”. Tu je i SDA-ov nezaobilazni 30-godišnji strateški partner HDZ. Zajednički, oni imaju sasvim dovoljan broj poslaničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali. Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine”, napisao je Radončić, sada već bivši ministar sigurnosti BiH.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here