Radnici iz BiH i Hrvat u Austriji potkradali poslodavca, šteta 100.000 eura

Kako se navodi u policijskom izvještaju, 28-godišnji radnik je odnio razne gipsane ploče (gipsane ploče, višeslojne ploče i sl.), kao i sve vrste specijalnih alata, poput onih za postavljanje zidova od gipsanih ploča
Državljanin Bosne i Hercegovine (28) optužen je da je u periodu od skoro godinu dana potkradao poslodavca za kojeg je radio, tajno iznoseći materijal i alat iz kompanije, pri čemu je kompaniji nanio štetu u vrijednosti od 100.000 eura, piše Salzburg24.
Polizei_austrija_potkradanje
(Foto: Ilustracija, arhiva policije)

Kako prenose austrijski mediji, ovaj 28-godišnjak je u periodu od decembra, 2022. do septembra, 2023. godine potkradao poslodavca, a uhvaćen je tako što ga je snimila nadzornim kamerama.

Iz policije je saopćeno da je on priznao ovo krivično djelo.

Riječ je o mladiću koji je bio nastanjen u austrijskom Flahgau, a radio je za kompaniju iz Salzburga. Kako se navodi u policijskom izvještaju, 28-godišnji radnik je odnio razne gipsane ploče (gipsane ploče, višeslojne ploče i sl.), kao i sve vrste specijalnih alata, poput onih za postavljanje zidova od gipsanih ploča.

On je imao i saučesnike. Navodi se da su još trojica muškaraca – dva bh. državljanina i Hrvat, između 47 i 55 godina starosti sarađivali sa njim i pomagali su, navodi Salzburg24.

Sva četvorica muškaraca su prijavljena javnom tužiocu. (DA)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *