Radi ugroženosti, advokat, Suad Suljić, podnio ostavku u Policijskom odboru

Tuzlanski advokat Suad Suljić koji je osumnjičen za počinjenje nekoliko krivičnih djela podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Nezavisnog policijskog odbora u koji je nedavno imenovan, piše Klix.ba.

Suljić je ostavku uputio na adrese predsjednika Skupštine TK, Komisije za izbor i imenovanje ovog zakonodavnog tijela te Nezavisnom odboru. Kako je naveo u obrazloženju, nakon njegovog imenovanja u Nezavisni odbor počela je negativna kampanja protiv njega.

Dalje je istaknuo da je to rezultiralo činjenicom da je usred nekih aktivnosti pokrenutih protiv njega ugrožena sigurnost njega, ali i njegove porodice.

” S obzirom na naprijed navedeno, smatram da nisam u mogućnosti objektivno obavljati povjerene zadatke zbog čega podnosim neopozivu ostavku na poziciju člana Nezavisnog odbora”, istaknuo je Suljić u svom obrazloženju.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona Suljiću na teret stavlja krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti u pokušaju, zatim prevare u privrednom poslovanju te ovjeravanje neistinitog sadržaja.(klix,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *