Prvog dana Marša mira Crveni križ Tuzlanskog kantona imao 450 intervencija

Prvog dana Marša mira, članovi Crvenog križa TK imali su 450 intervencija, riječ je o pružanju prve pomoći i transportu pacijenata

0
351
Crveni križ TK na putu Marša mira

Prvog dana Marša mira, članovi Crvenog križa TK imali su 450 intervencija, riječ je o pružanju prve pomoći i transportu pacijenata

Prvog dana Marša mira, a prema izvještaju iz Crvenog križa Tuzlasnkog kantona, ljekari, medicinski tehničari i volonteri tokom prvog dana imali su 450 intervencija.

Učesnici Marša mira 2021 Nezuk – Potočari, stigli su u kamp Liplje kod Zvornika, a odakle ujutro nastavljaju prema Mravinjcima kod Konjević Polja.

Prema izvještaju iz Crvenog križa Tuzlasnkog kantona, ljekari, medicinski tehničari i volonteri tokom prvog dana imali su 450 intervencija.

Intervencije su se odnosile na pružanje prve pomoći i transport pacijenata – izjavio je dr. Almir Jagodić.

Tri pacijenta su transportovana u Dom zdravlja Kalesija zbog gubljenja svijesti koje je nastupilo kao posljedica sunčanice, dok je jedan pacijent testiran antigenski na virus COVID-19, a rezultat je bio negativan.

Pred učesnicima je sutra još jedna trasa od 30 kilometara, preko planine Udrč po veoma, kako najavljuju meterolozi, visokim temperaturama.

Ljekari Crvenog križa Tuzlanskog kantona apeluju na učesnike da piju dovoljno tekućine, kreću se po obilježenim stazama, koriste samo flaširanu vodu i odmaraju kako ne bi došlo do toplinskih udara i povreda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here