Prvog čovjeka Budve terete za šverc kokaina

Predsjednika Opštine Budva Mila Božovića sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, zbog čega je jučer uhapšen u porodičnoj kući, saznaju podgoričke “Vijesti”.

Njemu je sinoć određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su ga po nalogu SDT-a, u akciji koju je podržala i pomogla Agencija Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – Europol.

Policijski inspektori oko šest sati ušli su u njegovu kuću u centru Budve, pretresli je, a potom s Božovićem otišli i u njegov kabinet u zgradu Opštine. Oko 11:30 sati, krenuli su ka Podgorici, nakon čega je priveden u zgradu “Limenka”, sjedište SPO-a.

“Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika opštine Budva M. B. jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštio je specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Božović je donedavno bio poslanik i član Odbora za sigurnost i odbranu i imao je dozvolu za pristup tajnim podacima. Jedan od Božovićevih pravnih zastupnika, advokat Miroje Jovanović, rekao je da nije dobio odobrenje da vidi svog klijenta u prostorijama policijskog specijalnog tima.

Božovića je ispred “Limenke” čekao i njegov kolega iz DF-a Nikola Jovanović, predsjednik budvanskog parlamenta. On je bio u društvu Predraga Ivanovića, direktora tamošnjeg Komunalnog preduzeća.

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za sigurnost i odbranu, premijer Dritan Abazović indirektno je komentarisao slučaj hapšenja Božovića i konstatovao da je pred Crnom Gorom dug i bolan put.

“Nikoga ne optužujemo bez dokaza, borili smo se da dobijemo slobodne institucije, a tačno je i da su se jutros dogodile neke stvari. Postoji politički narativ da ne dolaze na tapet oni što su upravljali prije 30. avgusta, ali mislim da je to samo pitanje protoka vremena. Svi koji su radili nečasne radnje, treba da odgovaraju. Pred Crnom Gorom je dug i bolan put”, rekao je Abazović.

Sjednica Odbora za sigurnost i odbranu zakazana je zbog kontrolnog saslušanja čelnika Vlade, policije, tužilaštva, a zbog stanja u sigurnosom sektoru, odnosno hapšenja visokih policijskih službenika pod optužbom da su se stavili u službu mafije. Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da misli da je njegov partijski kolega uhapšen upravo zbog održavanja te sjednice.

“Mislim da je ta akcija namjerno organizovana jutros, u susret sjednici Odbora za sigurnost”, rekao je Mandić, prenose “Vijesti”.

Kazao je da Mila Božovića zna još iz vremena kada je ovaj bio dječak i ocijenio da taj Budvanin nije imao potrebe da se bavi nelegalnim poslom. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *