Prvi trening košarkaške reprezentacije: Počele pripreme za Latviju i Grčku

0
1511

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Sarajevu, a izabranici selektora Vedrana Bosnića večeras su odradili i prvi trening u dovrani hotela Hills na Ilidži.

Zmajeve očekuju prvi susretu u kvalifikacijama za Eurobasket. Selektor Bosnić pozvao je 16 igrača, a dvojica su otpala. Nemanja Gordić se povrijedio, dok Ajdinu Penavi klub nije dozvolio da dođe na okupljanje, tako da su naknadno pozvani Draško Knežević i Ismet Sejfić.

Prvu utakmicu naša reprezentacija igrat će protiv Latvije u Rigi 21. februara, a tri dana poslije izabranici selektora Bosnića dočekat će Grčku u tuzlanskom Mejdanu.

Sutra je i prva press-konferencija košarkaške reprezentacije BiH u ovoj godini, a obratit će se selektor Bosnić, kapiten Miralem Halilović i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Miza Teletović.

Bosnić je za ove mečeve pozvao sljedeće igrače: Ismet Sejfić, Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Draško Knežević, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić. (Sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here