Prvi ljubavni sastanak trebao bi trajati 57 minuta

Prvi ljubavni sastanak trebao bi trajati 57 minuta i riječ je o sasvim dovoljno vremena da popijete kafu i saznate osnovne informacije o osobi koja vam se dopada.

Kako piše Men's Helth, prvi izlasci su prvenstveno namijenjeni samo povećanju interesa i privlačnosti između dvije osobe.

Nauka objašnjava da možete nekog privlačnog upoznati i u tri sekunde, a da pri tome ne morate provesti cijelu noć s nekim koga ste upravo upoznali. Potrebne su sekunde kako biste shvatili postoji li privlačnost među vama.

Pravilo da prvi sastanak traje 57 minuta može vam donijeti i određene olakšice. U slučaju da vas osoba koja sjedi preko puta vas uopće ne privlači onda će vam biti lakše prihvatiti da ste izgubili samo sat života.

Bilo bi dobro da osobu s kojom izlazite na vrijeme obavijestite o svom pravilu prvog sastanka i da možete bez daljeg objašnjavanja ustati i otići kada vrijeme istekne, bez osjećaja neugodnosti, bespotrebnih osjećaja ili izbjegavanja poljupca za laku noć.

Također, 57 minuta je sasvim idealno vrijeme za ljude koji imaju puno obaveza, ali i za one “slobodnije” to je i više nego dovoljno vremena da porazgovarate o sebi, svojim interesovanjima, ciljevima i drugim životnim pojedinostima koje mislite da su bitne da se kažu na prvom sastanku.

S druge strane, 57 minuta je dovoljno da imate povod zakazati drugi sastanak ukoliko vam se dopalo druženje sa tom osobom. Također, idealno je da prođe nekoliko dana prije ponovnog viđanja. Ukoliko ne dozvolite da vam sastanci predugo traju onda će vas to “spasiti” od neugodnih priča ili mogućih preuranjenih životnih planova.

Stručnjaci su naveli da je prerano da prvi sastanak traje duže od 57 minuta jer se time stvara suprotan efekat i smanjuje se želja i potreba za ponovnim susretima. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *