Prvenstvo kuglaša: Sloboda remizirala protiv Željezničara (Foto)

0
171

Kuglaši Slobode nastavili su pozitivan niz i u 14. kolu Premijer lige BiH, odigravši u Sarajevu protiv Željezničara 4:4.

Iako oslabljeni neigranjem Mirze Nezirovića (najboljeg pojedinca u prethodnom kolu) ekipa se nadala pozitivnom rezultatu.

Utakmicu su loše otvorili Dževad Avdić 533 i Nermin Kasumović 550. Obojica su veoma tijesno izgubili na poene od Hajrudina Bečirhodžića 577 i Izudina Herende 555,  uz zaostatak od 49 čunjeva što će se na kraju ispostaviti kao presudni momenat za neostvarivanje pobjede.

U drugom paru Mirsad Jogunčić 565 je ubjedljivo savladao Fahrudina Herendu 499, a Samir Jogunčić 588 je nesretno u zadnjim kuglama izgubio od Enesa Salmana 593. Tako da je pred treći i odlučujući par ekipa Željezničara imala vodstvo 3-1, ali  prednost od 12 čunjeva je bila u korist Slobode.

U posljednjem paru Senad Jogunčić 574 je pobjedio Samira Borčaka 559 dok je Midhat Jogunčić 528 izgubio od Edina Herende 551, ali su uspjeli zadržati prednost u ukupnom zbiru čunjeva.

Tako je ekipa Željezničara osvojila 4 pojedinačna meć poena dok je Sloboda osvojila 2 pojedinačna meč poena i 2 na ukupan zbir čunjeva što je bilo dovoljno za neriješen rezultat.

U narednoim kolu ekipa Slobode u Lukavcu dočekuje Mineral iz Teslića, saopćeno je iz KK Sloboda. (Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here