Provaljeno u Planinarski dom “Konjuh”, traže pomoć za obnovu

0
690

Planinski dom Javorje, koji se nalazi u zaštićenom pejzažu planine Konjuh, obijen je i devastiran, saopćili su iz PD “Konjuh” Tuzla.

”Najoštrije osuđujemo ovaj čin uništavanja i otuđivanja imovine koja je mukotrpno sticana uz lična izdvajanja svih nas ljubitelja prirode, a koristila je na dobrobit svih posjetitelja. Ovom prilikom se želimo zahvaliti mještanima sela Goletići i Tuholj koji suosjećaju sa našim klonulim duhom, također se zahvaljujemo policijskim službenicima stanice Kladanj koji rade sa svim raspoloživim sredstvima na hitnom rasvjetljavanju ovog nemilog događaja koji nas je sve potresao” – saopćeno je iz Planinarskog društva “Konjuh”.

Rukovodstvo PD uložit će sva moguća sredstva kako bi dom doveli u prvobitni sjaj i u što skoriju upotrebu uz poruku: “Naši članovi će ostati solidarni, plemeniti i složni”.

Ukoliko neko želi pomoći finansiranje obnove nastale štete to je moguće izvršiti uplatom na žiro račun društva pri ProCreditBank broj: 1940044273100162 sa naznakom “za obnovu doma”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here