Protestna šetnja u Tuzli: “Dosta je bilo šutnje”

0
557

U Tuzli će danas s početkom u 11.55 sati biti organizovana protestna šetnja pod sloganom “Dosta je bilo šutnje”.

Šetnja u organizaciji Platforme za progres počinje iz tuzalnskog naselja Stupine B9, a ići će se do Trga slobode.

Zahtjevi će biti isti kao i oni koji su rečeni tokom protstne šetnje u Sarajevu i odnose se na: izbore, korupciju i stanje u kojem su se našli privrednici i radnici naše države tokom pandemije.

“Ono što je novo i što ćemo započeti u Tuzli, a nastaviti na svakoj novoj protestnoj šetnji je što će građanke i građani imati priliku potpisati peticije za održavanje izbora, odnosno usvajanje budžeta za lokalne izbore 2020. godine i omogućavanje elektronskog glasanja. Od aktuelne vlasti tražit ćemo ispunjenje naših zahtjeva i nastavit ćemo sa protestnim šetnjama sve dok se naši zahtjevi ne ispune”, poručili su Platforme za progres.

No, zbog pogoršanja epidemiološke situacije današnja šetnja neće biti održana u punom kapacitetu, već će biti simbolična te su iz Platforme za progres zamolili rizične grupe kao i građane iz drugih gradova da ne dolaze.

Donijeli smo političku odluku kojom ćemo pokazati nezadovoljstvo, ali prije svega odgovornost!

Nezadovoljni prolongiranjem izbora, radom aktuelne vlasti, uništavanjem privrede, ali odgovorni kada je u pitanju zdravlje građanki i građana!

Hvala što poštujete našu odluku.

Iako će nas biti do 100, simbolično ćemo iz Tuzle poručiti: Dosta je bilo šutnje!

Apelujemo na sve građanke i građane, koji su nam se željeli pridružiti sutra u Tuzli na mirnoj protestnoj šetnji, da nas prate uživo na našoj Facebook stranici.

Učesnicima protestne šetnje poručujemo da je poštivanje svih epidemioloških mjera, nošenje maski i držanje fizičke distance obavezno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here