Protesti u Beogradu: Građani se okupili ispred zgrade Izborne komisije

Nova.rs je izvjestila kako je dio građana u jednom trenutku počeo da lomi ogradu kod zgrade RIK-a, što je dovelo do koškanja

koalicija srbija protiv nasilja organizovala je proteste ispred zgrade izborne komisije u beogradi i traze ponistenje izbora u glavnom gradu
Uzavrela je atmosfera ispred zgrade Izborne komisije (Foto: Vladislav Mitič/Nova.rs)

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ koja osporava rezultate beogradskih izbora organizovala je protest i traže njihovo poništenje.

Protesti su započeli ispred Skupštine grada u 18 sati, a nedugo nakon toga okupljeni građani su se uputili prema zgradi Republičke izborne komisije.

Nova.rs je izvjestila kako je dio građana u jednom trenutku počeo da lomi ogradu kod zgrade RIK-a, što je dovelo do koškanja.

Miroslav Aleksić i Marinka Tepić počinju štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora, najavila je Tepić večeras ispred zgrade RIK-a, a ovdje možete pogledati video.

“Tražimo od RIK-a i Gradske izborne komisije da se ponište izbori u Beogradu, zbog krađi i neregularnosti rezultata, zbog prekrajanja izborne volje građana Beograda. Odnijet ćemo sve dokaze i materijale koje smo sakupili tokom jučerašnjeg dana koji nedvosmisleno ukazuju na to da je u Beogradu rezultat koji je ostvarila Srpska napredna stranka ostvaren zahvaljujući ljudima koji su dovezeni da glasaju u Beogradu iako tu ne žive. Imamo situaciju da je ministar BiH (Nenad Nešić) došao da glasa, što je neviđena stvar i nema govora ni o kakvoj regularnosti. Prema tome, ovi izbori se moraju poništiti”, rekao je Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca liste „Srbija bez nasilja“ za Danas.

Uzavrela je atmosfera ispred RIK-a. Građani uzvikuju „Vučiću, lopove, pokrao si izbore. Lopovi, lopovi”, prenosi Danas. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *