Protesti zbog održavanja Bh. Povorke ponosa

2
224
Protesti zbog održavanja Parade ponosa Foto:Ilustracija

U Sarajevu su za danas najavljeni protesti zbog održavanja Bh. Povorke ponosa. Proteste organizuje Inicijativa “Iskorak”.

U Sarajevu će danas biti održan protest u organizaciji inicijative “Iskorak” zbog održavanja treće Bh. Povorke ponosa.

Ovaj “Anti LGBT” protest će biti održan u periodu od 11 do 13 sati u Sarajevu, a najavljena je i obustava saobraćaja povodom tog događaja.

Po zahtjevu Organizacionog odbora inicijative “Iskorak”, a radi održavanja manifestacije “Anti LGBTIQ protest”, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja na trasi kretanja učesnika ovog događaja, i to u ulici Maršala Tita – dionica od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Kulovića, u subotu, 14. augusta 2021. godine, u vremenu od 11:00 do 12:30 sati.

Privremenu izmjenu režima prometa vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji će promet preusmjeravati na alternativne pravce: Pravac Baščaršija-Ilidža: Katedrala – Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Čekaluša – Bolnička – Stjepana Tomića – Tunel “Ciglane” – Halida Kajtaza – Prva transferzala – Zmaja od Bosne, priopćeno je iz Službe za protokol i medije KS.

2 Komentari

  1. Sad ce homici da organizuju povorke i po manjim mjestima, sve da bi izazvali incident pa o tome danima trubili, pisali, jadali se, uzimali pare.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here