Protest u Velikoj Kladuši zbog migranata

0
256

Građani u Velikoj Kladuši okupili su se na protestu zbog situacije s migrantima.

Kako kažu, smatraju da ih ovdje previše.

Okupili su se iako policija to nije dozvolila. Okupilo se oko 300 građana u dvorištu Lovačkog društva, a okupili su se putem društvenih mreža.

Kažu da su dotjerali “cara do duvara” da nisu bezbjedni, jer im kradu urode iz bašta, kucaju na vrata, provaljuju u kuće…

-Dosta smo čekali, sada smo zaista spremni na radikalne poteze. Migranti moraju biti izmješteni s gradskih ulica i apsolutno nas više ništa drugo ne zanima. Ja sam prije rekao da ukoliko budemo prinuđeni, nećemo dvojiti oko formiranja novih lokacija poput Vučjaka. Tražimo da se nađe rješenje, odnosno da se ti ljudi izmjeste u odgovarajuće prihvatne centre. Ukoliko ne bude brze odgovarajuće reakcije nadležnih, ponovo ćemo problem morati rješavati sami, jer ne možemo više dopustiti da naši građani žive u strahu i nelagodi – dodao je Fazlić.

Prema podacima Kantonalne policijske uprave, u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši trenutno boravi više od 7.000 ilegalnih migranata, a oko 4.000 ih je izvan prihvatnih centara.

Sve je to uslovilo i drastično povećanje incidentnih situacija, odnosno prekršajnih i krivičnih djela koja se vezuju za migrantsku populaciju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here