Promovisano 160 policajaca MUP-a TK

promovisano 160 novih mladih policajaca mup-a tk koji ce od danas vrsiti duznosti organa reda
Detalj sa promocije mladih policajki i policajaca koja je održana u Tuzli (Foto: Vijesti.ba)

MUP TK je danas promovisao 160 mladih policajaca koji su primljeni u radni odnos u činu policajca.

Svečanom zakletvom, mladi policajci su zvanično postali dio sigurnosnog sistema Tuzlanskog kantona, prenose Vijesti.ba.

Veliki je ovo događaj za Upravu policije MUP-a TK, ističe direktor Uprave.

„Pred nama svima su veliki izazovi. Vi vidite da iz dana u dan sve je teže biti policajac i sve su veći izazovi. Policajci se susreću sa svim vidovima kriminala i sve je teže biti policajac. Tome nas podsjećaju svi ovi događaji koji se u posljednje vrijeme ovdje događaju. Ja vjerujem da će ovi mladi policajci koji su na probnom radu narednih 12 mjeseci odoljeti svim tim izazovima i da se neće pokolebati te da će nastaviti obavljati ovaj posao“, kazao je Dževad Korman, direktor uprave policije MUP-a TK.

Zakletvu je položila Samra Mujkić, učenica generacije 42. klase kadeta FUP-a. Velika su očekivanja od poziva koji je odabrala.

„Mi smo svjesni da nam je posao težak i izazovan ali vjerujem da ćemo dobro odgovoriti svim izazovima. Obrazovanje koje imamo je ključno za ovaj poziv, uz sve ostalo poput poštivanja zakona, etike, ponašanja. Ovo sam odabrala jer volim svoju zemlju. Meni je BiH pružila sve, prije svega obrazovanje, a ovo je moj način da se odužim svojoj domovini“, kazala je Samra.

Iako je danas 160 policajaca primljeno u radni odnos, MUP-u još uvijek nedostaje veliki broj čuvara zakona.

„Mi smo uputili zahtjev Vladi TK za raspisivanje novog konkursa za prijem policijskih službenika. Tu smo naveli da nam fali 500 policajaca. Taj nedostatak je smanjen za ovih 160 mladih policajaca. Mi imamo veliki deficit jer od 2018. godine nije vršen prijem policijskih službenika. Vjerujem da će ovaj nedostatak biti riješen u narednom periodu. Kada su u pitanju ovi policajci koji danas potpisuju ugovore, oni su već od sutra u svojim upravama i na radnim mjestima“, kazao je ministar MUP-a TK Hajrudin Mehanović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *