Promovisani kadeti osnovne policijske obuke, TK dobio 40 ‘mlađih inspektora’

U ovoj generaciji odškolovano je pet kadeta za potrebe MUP-a Kantona 10 (Livno) i 40 kadeta za potrebe MUP-a Tuzlanskog kantona

’.

promovisani kadeti osnovna policijska obuka fmup tk dobio 40 mladjih inspektora
Detalj sa promocije kadeta u Sarajevu

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) na Vracama održana je promocija i dodjela diploma povodom završetka 25. generacije kadeta osnovne policijske obuke za čin ‘mlađi inspektor

Obuku koja je započela 10. jula, a završila se 6. decembra 2023. godine pohađalo je 45 kadeta, od toga 35 muškaraca i deset djevojaka. U ovoj generaciji odškolovano je pet kadeta za potrebe MUP-a Kantona 10 (Livno) i 40 kadeta za potrebe MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tokom ceremonije kadetima se obratio federalni ministar unutrašnjih Ramo Isak.

– Sada stičete status policijskog službenika i čin mlađeg inspektora. Očekujem da ćete svojim radom i zalaganjem, profesionalnim odnosom prema poslu i potrebama zajednice, kojoj služite, doprinijeti poboljšanju sigurnosti naših građana i zaštiti njihove imovine – kazao je Isak.

Ministar je čestitao na uspješno završenom školovanju svim kadetima, a uposlenicima Policijske akademije zahvalio što su uložili napore kako bi ostvarili što bolji uspjeh.

Prisutnima se obratio i v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević i posebno naglasio potrebu jačanja kadrovskih potencijala u svim policijskim agencijama, saopćeno je iz FMUP-a. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *