Promovisana knjiga ‘Sveti obruči’ legendarnog košarkaškog trenera Phila Jacksona

Radi se o izdanju prijevoda jedne od najboljih knjiga iz oblasti filozofije treninga koja uči o motivaciji, timskom radu i izvrsnosti

0
180
Promociju je urpriličio OK BiH (Foto: OK BiH)

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, u okviru Tehničkog kursa za trenere, danas je promoviso knjigu “Sveti obruči” legendarnog košarkaškog trenera Phila Jacksona.

Radi se o bosanskohercegovačkom izdanju prijevoda jedne od najboljih knjiga iz oblasti filozofije treninga koja uči o motivaciji, timskom radu i izvrsnosti, te ukazuje na činjenicu da je biti igrač teško samo po sebi, ali voditi ostale igrače je umjetnost koja zahtijeva energiju, karizmu, stručnost i znanje iznad svega.

Olimpijski komitet BiH, kao organizacija koja uči je odlučio da ovu izvrsnu knjigu učini dostupnom bosanskohercegovačkoj olimpijskoj zajednici na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku kako bi bosanskohercegovački treneri mogli da uče i unaprijede svoje vještine.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić je izjavio da se radi o izvrsnom izdanju koje ima višestruke vrijednosti.

– Knjiga ‘Sveti obruči’ ne predstavlja samo štivo sa ‘sretnim završetkom’ ili knjigu u kojoj su date jasne upute trenerima što treba da rade. Ova knjiga također ne predstavlja ni priču o tome kako je jedan čovjek trenirao najbolje sportaše na svijetu i osvojio sve što je bilo moguće osvojiti u jednom sportu. Ova knjiga predstavlja životnu filozofiju koju će svaki trener razumjeti na svoj način i kreirati svoj put, kreirati svoju prepoznatljivost i svoju životnu filozofiju koja će ga voditi do trenerskog i životnog uspjeha – kazao je Kvesić.

Promotori knjige su bili potpredsjednici Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo i Zoran Milošević.

Promocija knjige je održana u okviru dvodnevnog Tehničkog kursa za trenere iz oblasti kondicione pripreme koji je Olimpijski komitet BiH organizovao za mlade trenere iz 20 različitih sportova i iz cijele Bosne i Hercegovine sa ciljem razmjene znanja, iskustava i ideja, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here