PROMJENE U SLOBODI: Osmanhodžić novi koordinator Omladinskog pogona

0
417

Adnan Osmanhodžić Buco imenovan je od strane Upravnog odbora na poziciju koordinatora Omladinskog pogona FK Sloboda, saopćeno je iz kluba.

Adnan Osmanhodžić Buco (Foto: Press služba FK Sloboda)

Na ovoj dužnosti Osmanhodžić je naslijedio vremešnog Rizaha Meškovića, koji je napustio klub zbog, kako se govori u kuloarima, neizmirenih obaveza prema njemu i trenerima iz Omladinskog pogona.

Osmanhodžić je dobar dio svoje igračke karijere proveo u Slobodi, igrao je i za Triestinu (Italija), te njemački Ingolstadt, a pri kraju karijere za Bratsvo iz Gračanice, te jednu sezonu u Slobodi, u kojoj važi kao jedan od najboljih poslijeratnih nogometaša.

Nakon okončanja igračke karijere otisnuo se u trenerske vode.

U sezoni 2009./2010. bio je i šef stručnog štaba Slobode, naslijevši Sakiba Malkočevića, ali je smijenjen poslije pet kola, da bi na klupu sjeo Nermin Hadžiahmetović iz Zenice, koji se, uzgred rečeno, nije proslavio na toj poziciji.

Zanimljivo je da je Osmanhodžić, bez soje volje, bio razlogom spomenute smjene Sakiba Malkočevića. Naime, kada je preuzeo ekipu, popularni Sok je imenovao saradnike, među kojima nije bilo Osmanhodžića. Uprava na čelu sa Salihom Šabovićem insistirala je na tome da u stručnom štabu bude i Osmanhodžić, a da izbaci Denisa Karića. Malkočević nije htio promijeniti odluku, kazavši kako “posla ima za sve, pa i za Bucu”, te da nema ništa protiv da i on bude njegov asistent, ali da neće otpustiti Karića.

Uprava je trenirala strogoću, pa je na koncu smijenila Malkočevića bez da je vodio ijednu utakmicu Slobode, a Osmanhodžić je imenovan jednim od Hadžiahmetovićevih pomoćnika.

Od tada do danas, Osmanhodžić je trenirao razne selekcije mladih u Školi nogometa Sloboda, a sada je imenovan koordinatorom Omladinskog pogona.

Povodom imenovanja, na službenoj stranici Slobode, Osmanhodžić je izjavio slijedeće:

„Uprava Kluba zaista radi odličan posao i meni je zadovoljstvo što sam prepoznat kao osoba iz struke i imenovan na poziciju koordinatora Omladinskog pogona FK Sloboda. U prethodnom periodu je veliki broj mladih fudbalera napuštao naše selekcije, a regija sjeveroistočne Bosne je uvijek imala veliki broj talenata koji su u drugim klubovima gradili svoje karijere i davali su svoj doprinos njihovim uspjesima“, kazao je Osmanhodžić, te je dodao da svojim znanjem i iskustvom želi doprinijeti omasovljavanju omladinskog pogona i ostvarivanju što boljih rezultata. (mp, tl)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here