Promjena zakona u Kataru: Pijani neće biti kažnjeni?

Nešto manje od dva mjeseca do početka turnira policija ove azijske zemlje poručila je stranim diplomatama da će biti fleksibilna kada su u pitanju relativno manji prestupi

0
61
FIFA očekuje da će biti prodato tri miliona ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru (Foto: Agencije)
Ljubitelji fudbala koji tokom Svjetskog prvenstva u Kataru budu uhvaćeni u manjim prestupima, kao što je kretanje u javnosti pod uticajem alkohola, neće biti procesuirani, prenosi Reuters pozivajući se na svoje izvore bliske diplomatama u ovoj arapskoj državi.

Nešto manje od dva mjeseca do početka turnira policija ove azijske zemlje poručila je stranim diplomatama da će biti fleksibilna kada su u pitanju relativno manji prestupi.

U Kataru će jedan od najvećih izazova organizatora prilagođavanje funkcionisanja prilično strogog sistema činjenici da će državu posjetiti više od jednog miliona turista, čije ponašanje može da uzbuni konzervativno lokalno društvo, piše Reuters.

Ipak, turisti u Kataru će i dalje biti podvrgnuti lokalnim zakonima, iako će npr. alkohol biti dozvoljen u slobodnoj prodaji. Kako se navodi, u slučaju skidanja majice, navijačima će policija sugerisati da je obuku, nasuprot dosadašnjoj praksi, prema kojoj bi te osobe bile privedene.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra i trajat će do 18. decembra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here