Proljetni snijeg zabijelio je mnoge brdsko-planinske dijelove

Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovini uz lokalno grmljavinu

(Snijeg u Mrkonjić Gradu – Foto: Njegoš Tomić, VB)

Mart nam je danas nakratko pokazao i svoju hladniju stranu. Osjetno je zahladnilo uz pojačan sjeverac. Proljetni snijeg zabijelio je i Mrkonjić Grad.

POGLEDAJTE VIDEO OMERA SALKANOVIĆA

Snijeg je zabijelio mnoge brdsko-planinske dijelove preko 500 mnv, dok je kratkotrajnog pahuljanja bilo i u pojedinim nizinama.

Još jučer temperature su dosezale do 25°C, što nam jasno dočarava prevrljivost marta.

Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovini uz lokalno grmljavinu. Uporedo, u Krajini padavine polako prestaju i slabe. Prestanak padavina u drugom dijelu dana očekuje i ostatak zemlje, najkasnije jug i istok zemlje u večernjim satima.

Sutra znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima. U jutarnjim satima lokalno slab mraz a danju već polako toplije.

Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C, navodi se u prognozi BHMETEO.ba.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *