Proljeće u Tuzli uz panoramski točak

Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila
panoramski tocak atrakcija trg slobode tuzla
Panoramski točak će opet bili postavljen na Trgu slobode (Foto: D. Zabuš)

„Proljeće u Tuzli“, počinje 10 aprila. Za održavanje manifestacije pobrinuli su se Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i partnerska kompanija Bingo Group, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

Na Trgu slobode, ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad.

Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća, jer će u dane vikenda biti pozornica na kojoj će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici.

Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe kako na Trgu slobode tako i u Gradskom parku, gdje će animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote kako bi zabavili i nasmijali najmlađe.

Tuzlanski dani piva (10. do 12. maja), će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja), dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

Ovakvim sadržajima obogaćujemo turističku ponudu našeg grada tokom cijele godine i pripremamo se za što uspješniju ovogodišnju ljetnu sezonu!

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *