Projekt “Građanin” predstavljen u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK-a

0
185
projekat gradjanin ministarstvo kultura sport mladi ucenici medicinska skola tuzla tk
Učenici su Ministarstvu predstavili prijedlog mjera i javnih politika za zaustavljanje odlaska mladih

Odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine, s akcentom na Tuzlanski kanton, bila je tema prijema održanog u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK kojeg je upriličio ministar Zlatan Muratović s pomoćnicom ministra za sport i mlade Lejlom Elezović za učenice srednje Medicinske škole u Tuzli.

Učenice su ujedno i učesnice projekta “Građanin” koji se realizira u sklopu nastavnog predmeta demokratija i ljudska prava.

Projekat “Građanin” predstavlja pragmatični dio obrazovanja za demokratiju i ljudska prava u kojem učenici imaju priliku da u učionicama i zajednici vježbaju buduću ulogu građana u demokratskom društvu, te da se primjenjujući stečena znanja i vještine aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj zajednici.

Učenici su Ministarstvu predstavili prijedlog mjera i javnih politika za zaustavljanje odlaska mladih razrađenih u sklopu projekta, te izradili set pitanja od značaja za projekt u domenu nadležnosti resornog ministarstva na koje je ministar davao odgovore, saopćeno je iz TK. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here