Program „20. Dana Mladih Tuzle“

Pozorišta mladih Tuzle. Ovogodišnju manifestaciju čini 20 događaja iz kulture, umjetnosti, odgoja, obrazovanja i informisanja

Danas je zvanično objavljen program „20. Dana Mladih Tuzle“ kojim se u periodu od 3 – 31.marta 2024. godine obilježava dvadeset godina kontinuiranog, uspješnog djelovanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle. Ovogodišnju manifestaciju čini 20 događaja iz kulture, umjetnosti, odgoja, obrazovanja i informisanja namijenjenih za sve uzraste publike. Cjelokupan program obilježava se pod sloganom „20 godina probe za život“ što su Mladi Tuzle za svoje korisnike bili svih 20 godina postojanja primjenjujući pozorište kao model za zdravo odrastanje djece i mladih.

U organizaciju manifestacije aktivno je uključeno 200 volontera s područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, 300 direktnih učesnika i 60 gostiju iz Evrope. Partneri u organizaciji programa su Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla, Centar za kulturu Tuzla i Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

Svečano otvaranje manifestacije je u nedjelju, 3.3.2024. godine u 20.00h na sceni Bosanskog kulturnog centra TK premijerom predstave „Ljubav Omera i Merime“ u režiji Adnana Mujkića.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *