Profi boks: Joe Joyce zaustavio Duboisa u desetoj rundi (Foto/Video)

0
555

Najveću pobjedu karijere ostvario je britanski boksač superteške kategorije, Joe Joyce, savladavši zemljaka Daniela Duboisa u desetoj rundi meča.

Sjajnim taktičkim pristupom, uz dodatak njegove već dobro poznate odlične tehnike i ogromnog strpljenja, Joe Joyce prevario je sve one koji su Daniela Duboisa postavili kao velikog favorita njihovog meča. Sredinom pete runde napravio je ozbiljnu štetu u blizini Duboisovog lijevog oka, a onda je samo nastavio kirurški precizno pogađati u isto mjesto sve dok “Dynamite” u desetoj rundi više nije mogao odgovarati, te je zbog potpuno zatvorenog oka bio prisiljen predati borbu.

Prije toga, deveta runda donosi do sada najviše pogodaka u oštećeno mjesto i Dubois je tada već boksao sa samo jednim okom na raspolaganju. Prepoznao je Joyce gdje je slabije vidno polje njegovog protivnika te se kretao upravo tamo, a onda i pogađao.

Ipak, ta runda na bodovnom planu, kao i neke ranije koje je uzeo, nisu ništa značile jer je nakon jedne minute u desetoj dionici sve bilo gotovo. Još jedan fantastičan lijevi direkt pronalazi metu i Dubois se hvata za oko, nakon čega je odlučio kleknuti. Sudac mu je krenuo brojati, a na samom kraju brojanja se Dubois nije ustao, što je bio znak da mu je dosta i meč je bio gotov.

Joe Joyce je mogao slaviti veliku pobjedu i činjenicu da mu sada slijedi neko iz samog svjetskog vrha. (Fight site)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here