Profi boks: Fury letio na pod, ali je ipak pobijedio Kamerunca Ngannoua (Foto/Video)

Fury će novi izazov imati 23. decembra. U ring ulazi protiv Oleksandera Usyka i to će biti borba za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije

WBC šampion svijeta u boksu Tyson Fury pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji veliku MMA zvijezdu Francisa Ngannoua podijeljenom odlukom sudija (95-94, 96-93, 94-95).

Tyson Fury i Francis Ngannou našli su se večeras u ringu u Rijadu. Saudijska Arabija je napravila istinski spektakl između najveće zvijezde svjetskog boksa i MMA legende, a na kraju je podijeljenom odlukom sudija nakon 10 rundi slavio Kralj Cigana.

Oprezno su oba borca ušla u meč. U prvoj rundi su ispitali snage, Ngannou je dobro gađao tijelo u nekoliko navrata, a Fury je imao jedan jako dobar desni krošej preko ruke koji je dobro sjeo na glavu Ngannoua, no nije ga uzdrmao.

Nije Ngannou bio nimalo naivan rival. Išao je konstantno naprijed, a u drugoj rundi pojavila se posjekotina na čelu Kralja Cigana, no nije bilo nekih značajnijih udaraca koji bi nanijeli štetu rivalu.

Bez straha je Kamerunac kretao na Furyja, a u trećoj rundi je pogodio strašan udarac koji je poslao WBC šampiona svijeta na pod. Uspio je Fury ustati, ali vidljivo je bilo da mu nije svejedno što je na podu.

Moćni Kamerunac nastavio je žestoko udarati po šampionu. Osjetio je svaki udarac Kralj Cigana koji je odgovarao kombinacijama i on je uspio uhvatiti ritam udaraca kojima je prijetio protivniku.

Sjajan meč nastavljen je i dalje, pogađali su obojica, Ngannou je iznenađujuće bio rame uz rame sa šampionom svijeta, no počeo je usporavati u petoj rundi u kojoj je Britanac vezao nekoliko dobrih serija koje je i Kamerunac osjetio. Bio je i jedan nesportski udarac laktom od strane Furyja koji je prošao neopaženo.

Pogledajte VIDEO

Nevjerovatni Ngannou nije posustajao ni u kasnijim rundama. Izgledao je dosta dobro u ringu, nastavio je pogađati i nanosio je veliku štetu Furyju. U osmoj rundi je imao fenomenalnu seriju koja je vidljivo uzdrmala šampiona, no nije ga uspio ponovo poslati na pod.

Fury je u devetoj rundi nadboksao Ngannoua, a posljednja 10. runda nije donijela previše. Čekao je Kamerunac jedan udarac, Fury je plesao no na kraju je odluka otišla u ruke sudija. Jedan sudija je pobjedu dodijelio Ngannou, dvojica Furyju koji je slavio pobjedu.

Fury će novi izazov imati 23. decembra. U ring ulazi protiv Oleksandera Usyka i to će biti borba za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

S druge strane Ngannou je pokazao kako je itekako ozbiljna faca u borilačkom svijetu. Izgledao je sjajno i gledat ćemo ga još u svijetu boksa u kojem ima šta pokazati. (DS, hr, SSb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *