Prodali stan i vozila s falsifikovanim dokumentima, četvero uhapšenih

Policija je u Banjaluci juče sprovela akciju “Parma”, te je zbog prevare i falsifikovanja dokumentacije pri prodaji stana i automobila uhapsila četiri osobe.

“Uhapšeni su G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banjaluka izvršili više krivičnih djela ‘Falsifikovanje isprave’, ‘Ovjera neistinitog sadržaj’, ‘Prevara’ kao i druga krivična djela”, navedeno je iz Policijeske uprave Banjaluka.

Navode da se uhapšeni sumnjiče da su u Banjaluci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su isti na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000KM.

“Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015 godine izvršili Krivično djelo ‘Razbojništvo'”, navode iz PU Banjaluka.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Banjaluke, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto veći broj mobilnih telefona, laptopova, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“Od G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM”, navodi policija.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri. (N.N.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *