Procjena štete probe nove američke rakete: Uginuće 4 puža i 90 školjki!

Test zračno lansiranog „oružja rapidnog odgovora“ (ARRW) planiran je za naredni mjesec i bit će obavljen na jednom od atola Maršalskih otoka

0
469

Američko zrakoplovstvo upozorilo je da bi testiranje nove iz zraka lansirane hipersonične rakete moglo da ubije 4 puža i 90 školjki na atolu planiranom za probu.

Čudno precizna procjena utjecaja testa novog oružja još je bizarnija ako se ima u vidu da se radi o oružju koje će moći da nosi konvencionalne i nuklearne bojeve glave sposobne da proizvedu masovno uništenje, pišu mediji.

Test zračno lansiranog „oružja rapidnog odgovora“ (ARRW) planiran je za naredni mjesec i bit će obavljen na jednom od atola Maršalskih otoka gdje će hipersonični projektil završiti svoj let.

Atol je dom mnogih ugroženih vrsta, pa je Stožer za nuklearno oružje u zrakoplovnoj bazi Kirtland napravio bizarno preciznu procjenu utjecaja testiranja nove rakete insistirajući da neće načiniti veliku štetu.

“Do 4 puža može da pogine u probi i do 90 školjki”, navodi se u dokumentu.

Osim toga, procijenjeno je da će proba imati utjecaja na kolonije korala, kao i da bi udarni valovi od rakete mogli da ozlijede ili ubiju 108 grbavih usnjača, ugrožene vrste ribe oko atola.

Navodeći još neke negativne posljedice testiranja, u dokumentu se zaključuje da novi raketni program neće imati značajnijeg utjecaja na okolinu, životinje ili ljude, javljaju agencije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here