Pritvoren unuk koji je izbo nenu u Modriči

Obdukcijom tijela ubijene je utvrđeno da je nesrećna starica na tijelu imala ukupno 31 ranu od kojih su većina ubodne, a imala je i odbrambene povrede na rukama i nogama
Modrica, Hasanbasic, ubistvo
Privođenje Almira Hasanbašića, osumnjičenog za ubistvo nene u Modriči (Foto: RTRS)

Sudija za prethodni postupak dobojskog Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Hasanbašiću (18) iz Modriče, osumnjičenom za ubistvo svoje nene Mensure Hasanbašić (69), koju je zvjerski izbo nožem.

Kako je saopćeno na sajtu suda, navodeći inicijale, pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, zbog bojazni da bi puštanje osumnjičenog dovelo do stvarne i realne prijetnje narušavanju javnog reda.

Navodi se da pritvor može trajati do 23. novembra do 01 sat.

Almira terete da je nenu Mensuru usmrtio 22. oktobra u njenoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči. Motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk navodno od nje tražio novac, ali ga nije dobio.

Nakon ubistva Almir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do nenine kuće. Nakon što su “pronašli” tijelo sve su prijavili policiji.

Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Policija je ubrzo uhapsila Almira i njegove prijatelje koji su nakon ispitivanja pušteni. Obdukcijom tijela ubijene je utvrđeno da je nesrećna starica na tijelu imala ukupno 31 ranu od kojih su većina ubodne, a imala je i odbrambene povrede na rukama i nogama.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković navodeći inicijale, rekao je da je osumnjičeni priznao ubistvo tokom ispitivanja.

Radinković je rekao i da je osumnjičeni priznao i da je prilikom davanja izjave na okolnosti pronalaska tijela popio 10 “diazepama” (za smirenje).

Prema nezvaničnim informacijama Almir Hasanbašić od ranije poznat po nasilništvu te da je nekada ranije napadao oca, sina ubijene Mensure. Almir je ranije imao probleme i sa narkoticima.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *