Pripreme Tuzla Cityja u punom jeku, u četvrtak test s Bugarima (Foto)

Nakon dva remija (Čukarički i Maribor, oba 1:1), Tuzla City će u četvrtak odmjeriti snage protiv bugarskog drugoligaša Marice iz Plovdiva

0
139

Pripreme nogometaša Tuzla Cityja u Sloveniji protiču prema očekivanjima – veoma žestoko!

Trener Dragan Jović sa saradnicima dozira rad u skladu sa vremenskim prilikama, ali i tempira tako da Plavi što spremnije dočekaju nastup u Konferencijskoj ligi, 7. jula, protiv ekipe Tre Penne iz San Marina.

Tuzlaci su u ovom susretu gosti u prvoj utakmici, revanš je sedam dana kasnije na Grbavici, a ako prođu “kneževe”, očekuje ih mnogo teži protivnik – AZ Alkmar (Nizozemska), koga dočekuju u Sarajevu 21. jula.

Šta će biti i kako će biti u Evropi, vidjet će se. Plavi su favoriti protiv Tre Pennea, ali to treba dokazati na terenu. Podsjećamo, prije desetak godina Zrinjski je ekipu iz San Marina u Evropskom kupu eliminirao u prvom pretkolu ukupnim rezultatom 13:3 (9:2, 4:1).

Zato se Jovićeva ekipa priprema i odigravanjem kontrolnih utakmica. Nakon dva remija sa po 1:1 (Čukarički i Maribor), Tuzla City će u četvrtak odmjeriti snage protiv bugarskog drugoligaša Marice iz Plovdiva.

Ova utakmica odigrat će se u Brežicama, 30. juna, s početkom u 20:45 sati.

Pogledajte dio atmosfere s priprema nogometaša Tuzla Cityja u Čatežu. (mp, Foto: Klupska FB stranica)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here