Pripreme RK Slobode: Dnevno dva treninga, za desetak dana prva utakmica

Igrači svakog dana imaju dva treninga. Jutarnji, koji se izvodi na pomoćnom stadionu Tušanj, te večernji, u maloj sali dvorane Mejdan

0
128
Pripreme RK Slobode počele su 1. augusta (Foto: D. Zabuš, arhiva)

Osam dana je prošlo od početka priprema rukometaša tuzlanske Slobode, a rad je iz dana u dan sve jači.

Igrači svakog dana imaju dva treninga. Jutarnji, koji se izvodi na pomoćnom stadionu Tušanj, te večernji, u maloj sali dvorane Mejdan.

Za desetak dana počet će i pripremni susreti, a trener Siniša Markota do početka prvenstva (10. septembar) svoje pulene testirat će na šest kontrolnih utakmica.

Dogovorili smo nekoliko prijateljskih utakmica kako bi se što bolje adaptirali na sve tipove ekipa sa kojima se možemo susresti u okviru zvaničnih takmičenja. Cilj od prvog dana je osvajanje titule, a to je i razlog zašto sam produžio saradnju sa Slobodom. Ja ću sa svoje strane učiniti sve da igrači daju svoj maksimum i da svaku utakmicu idemo pobijediti. Hoće li to biti dovoljno, znat ćemo krajem mjeseca maja. Doveli smo četiri igrača i nadam se da smo pogodili sa odabirom i da će oni uz prošlogodišnji roster doprinijeti tome da se u maju veselimo – poručio je Markota na prvom okupljanju rukometaša i trenera.

Sloboda će u augustu odigrati kontrolne utakmice sa slijedećim protivnicima:

17. august: Sloboda – Osijek
18. august: Sloboda – Gorenje
20. august: Osijek – Sloboda i Moslavina Kutina – Sloboda
26. august: Spartak – Sloboda
27. august: Metaloplastika – Sloboda

Izvlačenje parova za IHF Europa Cup obavit će se 10. septembra u Beču, prve utakmice na rasporedu su 29./30. oktobra, a uzvrat 5./6. novembra.

Dakle, otprilike nepuna dva mjeseca nakon starta prvenstva BiH. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here