Pripadnici Oružanih snaga BiH se raspoređuju na granične prelaze Gradiška, Brod i Šamac

Ministarstvo odbrane BiH već dobija zahtjeve za pružanje pomoći civilnim organima u sprečavanju širenja koronavirusa u posebnim objektima (šatorima) za smještaj lica koja dolaze u BiH iz inostranstva, nakon što je Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici donijelo odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH za te potrebe, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

– Noćas sam dobio usmenu najavu, a već jutros očekujem pisani zahtjevi sa tačnim lokacijama. Zbog ozbiljnosti pripreme, usmeno su me obavijestili o lokacijama. Šatori će biti postavljeni na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Šamac – rekao je Okolić.

Okolić navodi da će šatori biti postavljeni i u Bijeljini, Kozarskoj Dubici i Višegradu.

– U toku dana očekujemo još zahtjeve nadležnih institucija iz Federacije BiH da i drugi dio granice sa Hrvatskom bude obezbijeđen šatorima za izolaciju onih koji ulaze u BiH. Išlo se po prioritetu kada je riječ o granici između Republike Srpske i Hrvatske, tamo gdje je najveća frekvencija putnika – istakao je Okolić.

On je dodao da je najveću potrebu za postavljanje šatora iskazala Gradiška, potom Brod i Šamac zato što na ovim prelazima postoji veća cirkulacija putnika.

– Mi ćemo moći ispuniti zahtjeve i daćemo koliko bude bilo potrebno šatora. Sigurno će biti dovoljno kapaciteta i šatori će moći da prime sve one koji budu upućeni u karantin. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, šatori i kreveti, udovoljićemo tim zahtjevima – naglasio je Okolić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *