Pripadnici FUP-a vrše pretres zgrade MUP-a TK

0
452

Po nalogu Općinskog suda u Tuzli, pripadnici Federalne uprave policije danas vrše pretres zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Radi se na pribavljanju dokumentacije koja bi mogla poslužiti u predmetu istrage imenovanja novog direktora Uprave policije Safeta Ibrahimovića, potvrđeno nam je iz Tužilaštva TK.

Prema prvim informacijama, izuzeti su mobilni telefoni nekolicini službenika MUP-a i ministru unutrašnjih poslova TK. Pripadnici policije vrše pretres u okviru provjere nezakonitosti imenovanja novog direktora Uprave policije.

Podsjetit ćemo, da se pred Općinskim sudom u Tuzli vodi postupak protiv Vlade koji je pokrenuo Dževad Korman, nekadašnji direktor Uprave policije MUP-a TK pokrenuo, nakon smjene s tog mjesta.

Korman je pokrenuo i postupak za određivanje mjere osiguranja što podrazumijeva zabranu provođenja postupka izbora novog direktora Uprave policije, do okončanja ovog sudskog spora.

Odluka suda po prijedlogu da se stavi van snage imenovanje Safeta Ibrahimovića na mjesto direktora Uprave policije koga je Vlada imenovala 11. maja, te da se zabrani postupak izbora do okončanja parničkog postupka bit će donesena u utorak 26. maja.

(rtvslon)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here