“Princess cup” u Kaknju: Odlični nastupi takmičarki Kluba ritmičke gimnastike Tuzla

0
236

Prijateljski turnir u ritmičkoj gimnastici “Princess cup” danas je održan u Kaknju, a odličan nastup na ovom takmičenju su imale i takmičarke Kluba ritmičke rimnastike Tuzla.

U konkurenciji velikoj broja takmičarki iz cijele države, Tuzlanke su nastupile u više kategorija, te su se kući vratile sa brojnim medaljama zlatnog, srebrenog i bronzanog sjaja.

U kategoriji nacionalni program, B-light, B i A, zlatnu medalju za tuzlanski klub je osvojila Ela Ejubović, a srebrenu Ajna Šestan.

Prva mjesta su osvojile: Ema Aljić – vijača, Ines Kitić – vijača, Asja Salkanović – lopta, Hena Softić – lopta, te Ema Hodžić, bez rekvizita – 3. mjesto.

Zlatne medalje su osvojile i Emina Omerović – obruč i Emily Džinić – lopta, a na pobjednička postolja su se popele i Amna Mujaković – 2. mjesto, te Nina Mrkić, Lejla Beha i Amina Ibrišković koje su osvojile treća mjesta.

U grupnoj koreografiji zlatnu medalju su osvojile: Ajna Feukić, Elma Šakić, Sarah Hadžumustafić, Vilma Bujaković, Elma Bećirović, Nejra Ajanović i Tajra Pejić.

Tunir je u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama organizovao Klub ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko, saopćeno je iz Kluba ritmičke gimnastike Tuzla. (Foto: KRG Tuzla)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here